• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Курси медіаторів для працівників освіти.

Курси медіаторів для працівників освіти.

2017-11-02

Навчальний тренінг для працівників освіти

«Базові навички медіатора в навчальному закладі»

Конфлікт є невід'ємною частиною життя людини, життя суспільства, і хоч без нього неможливе саме життя, але й досі ставлення до конфлікту у більшості людей негативне.

Медіація вважалася давнім методом вирішення конфліктів, за участю третьої нейтральної сторони - медіатора, який допомагає сторонам дійти взаємоприйнятного рішення у конфлікті.

31 жовтня – 2 листопада 2017 року для працівників освіти та спеціалістів психологічної служби навчальних закладів району на базі Єрківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Героя України В.М.Чорновола проведено виїзні тематичні курси, навчальний тренінг за програмою спецкурсу «Базові навички медіатора в навчальному закладі». Дане навчання провела Войцях Тетяна Володимирівна, завідувач Обласного центру практичної психології та соціальної роботи, медіатор, обласний тренер-координатор Національної тренерської мережі Центру «Ла Страда – Україна».

Під час тренінгу учасники розглянули теоретичні основи та практичні аспекти конфліктології, основні компетенції медіатора, ознайомилися з проведенням процедури медіації та її основними принципами: добровільність, розподіл відповідальності, нейтральність, безоціночність, конфіденційність; поняттям «відновні практики» та технологією їх використання в навчальному закладі.

Для учасників були представлені мультиплікаційні фільми «Сірники», «Конфлікт+Медіатор=Порозуміння» та навчальний фільм, який продемонстрував приклади проведення медіаційних зустрічей в рамках діяльності шкільної служби порозуміння. Використання техніки «Акваріум» сприяло отриманню фахівцями досвіду застосування техніки «Коло» в роботі з учасниками навчально-виховного процесу.

Відгуки учасників тренінгу свідчать про актуальність та доцільність впровадження відновних практик, зокрема медіації та техніки «Коло» для формування у дітей та дорослих вмінь та навичок творчого вирішення конфліктів./Files/images/jovten_2017/курси1.jpg/Files/images/jovten_2017/курси2.jpg/Files/images/jovten_2017/курси3.jpg/Files/images/jovten_2017/курси4.jpg/Files/images/jovten_2017/курси5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 62

Коментарi