Міжнарожний день інвалідів

2013-12-03

Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або неможливо самостійно подбати про себе, залежить рівень цивілізованості цього суспільства. Адже ми всі рівні перед Богом.

На 47-й сесії у 1992-му році Генеральна Асамблея ООН в спеціальній резолюції № A/RES/47/3 проголосила щорічну подію всесвітнього масштабу – 3-е грудня стало датою Міжнародного дня інвалідів. Цілі цього Дня були виражені окремою резолюцією № A/RES/47/88, прийнятої на тій же сесії. Заходи, до яких в цей День закликає всі країни ця шановна міжнародна організація, повинні бути спрямовані на інтеграцію інвалідів у життя нашого суспільства. Це не складно. Це не варто відкладати. Від цього залежить наша цивілізованість.

У цей День ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідності інвалідів ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. З такими словами звернулася до учнів директор школи Онатій В.Т. на загальношкільній лінійці 2 грудня 2013 року. Крім того в школі було проведено бесіди на тему „Люди з обмеженими можливостями мають такі ж права, як і всі“, Уроки Милосердя „Дивись на нас, як на рівних“ (класоводи, класні керівники, вчителі-предметники); конкурс-вікторину „За здоровий спосіб життя“ ( соціальний педагог, практичний психолог); виставка випічки, поробок та малюнків дітей-інвалідів „Своїми руками“ (вчитель образотворчого мистецтва); спеціальний випуск шкільної газети „Всі ми різні, всі ми рівні“ (педагог-організатор). Продовжив свою роботу волонтерський загін „Відкрите серце“ (допомога пристарілим, інвалідам праці та війни).

/Files/images/P1010015.JPG/Files/images/P1010016.JPG/Files/images/P1010017.JPG

Ad Muncher
Кiлькiсть переглядiв: 54

Коментарi