• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Досягнення вчителів

Досягнення вчителя історії Янворської Л.А.

Янворська Лариса Анатоліївна працює вчителем історії в Єрківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені Героя України В.М.Чорновола з 1989 року.

За час роботи у закладі освіти Лариса Анатоліївна забезпечує високий рівень викладання історичних дисциплін відповідно до навчальних програм та з дотриманням вимог Державного стандарту загальної середньої освіти. Відзначається високим рівнем професіоналізму, ініціативи. Володіє ефективними методами, формами, прийомами організації навчально-виховного процесу. Має високу наукову, теоретичну і методичну підготовку.

Янворська Л.А. постійно вдосконалює власний методичний рівень, багато працює над формуванням в учнів історичної культури, цілісного історичного образу нашої країни як суверенної держави, ставленням до нашої планети як до спільного дому. Розвиваючи творче мислення учнів, їх здатність до критичного мислення та вміння робити власні висновки на основі отриманих знань, формує в учнів наукові погляди на суспільство та місце людини в сучасному суспільстві.

Уроки проводить на високому методичному рівні. Кожному уроку передує ґрунтовна підготовка, чітке визначення теми та завдання уроку. Уміло здійснює міжпредметні зв’язки. В роботі дотримується принципів доступності, послідовності, науковості, свідомості та активності, зв’язку навчання з життям. Активно впроваджує інноваційні технології, вдумливо використовує досягнення педагогічних, психологічних наук, передового педагогічного досвіду. Добре володіє традиційними технологіями навчання, працює над їх модернізацією, здійснює інноваційний підхід. Вчитель успішно використовує такі інноваційні технології навчання як метод «Прес», «Ажурна пилка», «Мозковий штурм», робота в парах і малих групах, історичний диктант, повідомлення учнів, презентації тощо.

Лариса Анатоліївна постійно вдосконалює свій професійний рівень; використовує диференційований та індивідуальний підхід до учнів; на високому рівні володіє сучасними освітніми технологіями, методичними прийомами, педагогічними засобами, різними формами позаурочної роботи. Результатом роботи вчителя є високий рівень засвоєння учнями навчального матеріалу та якості отриманих знань.

Велику увагу вчитель приділяє роботі з обдарованими та здібними учнями. Підготовлені нею учні є призерами предметних олімпіад, конкурсів. У 2015-2016 навчальному році переможцями конкурсу-захисту МАН стали такі учні: Нікітюк Д. (9-А клас, І етап – І місце, ІІ етап – ІІІ місце), Карпюк Л. (11-Б клас, І етап – І місце, ІІ етап – два ІІІ місця). У 2016-2017 навчальному році – Абрамова Діана зайняла І місце, Нікітюк Данііл -ІІ місце, Ткаченко Аліна - ІІ місце,Коміренко Саша - ІІІ місце, Кукуруза Аліна -ІІІ місце, Поліщук Настя - Грамота.Учні Лариси Анатоліївни неодноразові переможці конкурсу «Знавці права», «Лелека», «Кришталева сова» тощо.

Лариса Анатоліївна учасник VI Всеукраїнської науково-практичної конференції «Проектування розвитку та психолого-педагогічного супроводу обдарованої особистості» (2014), II-го Всеукраїнського конкурсу «Творчий учитель – обдарований учень» (2013 р.). Автор публікацій в журналах «Історія України», «Історія та правознавство», серії цифрових ресурсів, розміщених на сайті ЧОІПОПП (2013 рік), на «Методичному порталі» (2015 рік) та Учительському журналі он-лайн (2015 рік). Співпрацює з «Союзом Українок», Національною спілкою краєзнавців України, Інститутом Розвитку Шкільної Освіти, Українським інститутом національної пам'яті, Інститутом історії України НАН України, Інститутом археології НАН України. Янворська Л.А. брала участь у Інтернет-конкурсі «Освітяни у Facebook!» (2015 рік).Лариса Анатоліївна отримала сертифікат учасниці Національної премії GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE 2017.

У 2017 році Коміренко Олександра стала переможцем ІІ Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з канадознавства. Учениця 11-го класу Коміренко Олександра здобула ІІІ місце на ХІ Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Поліщук Анастасія та Коміренко Олександра разом зі своїм науковим керівником Янворською Л.А. були учасниками Міжнародної науково-практичної конференції учнів-членів Малої академії наук „Україна очима молодих“, яка проводилася з 10 по 12 травня 2017 року у Львові. Виступи Поліщук Анастасії та Коміренко Олександри були відмічені організаторами конференції та відзначені нагородами.

У 2018 році учитель підготувала переможця Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України (І місце – ІІ етап, ІІ місце – ІІІ етап) – Коміренко Олександра, учениця 11 класу. У ІІ етапі ІІ місце – Стеценко Віталіна (10 клас), ІІІ місце – Поліщук Анастасія (10 клас). Лариса Анатоліївна підготувала команду учнів для участі у конкурсі Реклама-фест «Моя школа – найкраща» (у номінаціях «Творча спрямованість», «Великий потенціал і компетентність», «Оригінальність» стали переможцями). У обласному конкурсі «Герої не вмирають» Поліщук Анастасія, учениця 10 класу, зайняла І місце. Лариса Анатоліївна увійшла до списку керівників-призерів конкурсу.

Кiлькiсть переглядiв: 458

Коментарi